Heerhugowaard Centraal


Sterrenwacht Saturnus Heerhugowaard heeft in januari weer meerdere activiteiten gepland. Vrijdag 3 januari wordt afgetrapt met een waarneemavond. Iedereen is welkom om, bij helder weer, door de telescoop te kijken en vragen te stellen over astronomie of astrofotografie. Op 15 januari start een vijfdelige vervolgcursus astronomie.

Vrijdag 10 januari verzorgt Frans Postma de lezing 'Met de macht van 10 de ruimte in'. Geïnspireerd door de film 'The power of Ten' heeft hij het over getal 0, lichtsnelheid, lichtjaar, zonnestelsels, lokale groepen, superclusters en meer. Vrijdag 17 januari gaat Theo Hoogerhuis het hebben over botsende sterrenstelsels. Hij vertelt wat er dan gebeurt en of het wel om botsingen gaat, of om samenvoegingen. Ook laat hij zien hoe dat er op beeld uitziet.

Vrijdag 24 januari geeft Liesbeth Dijkstra een reisverslag over haar bezoek aan de observatoria in Chili en Argentinië. Afgesloten wordt op vrijdag 31 januari met een lezing over sterrenbeelden. Paul Volman vertelt hoe deze zijn ontstaan en hoe ze te herkennen. Ook vertelt hij over de zomerdriehoek, winterdriehoek, de dierenriem en andere aspecten van de astrologie.

De activiteiten zijn elke vrijdag om 20:00 uur. De sterrenwacht is vanaf 19:30 uur geopend.  Op zaterdag is Saturnus geopend van 14:00 tot 16:00 uur. Het observatorium is gevestigd aan de Van Veenweg 98 in. Heerhugowaard. Meer informatie op sterrenwachtsaturnus.nl en op Facebook.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl