Heerhugowaard Centraal


Begin deze week kwamen in Heerhugowaard mensen langs de deur om verzekeringen voor de riolering aan te smeren. Dit meldde een inwoner via Twitter bij de gemeente. Vrijdag gaf de gemeente aan niets met de actie te maken te hebben, maar ook dat het er niks tegen kan doen. Men kan echter wel bij de politie terecht bij het vermoeden van poging tot oplichting en babbeltrucs.

De meldster liet weten dat de zogenaamde verkopers "best intimiderend" overkwamen. Ze kreeg bijval van een andere gedupeerde: "Er stonden mensen voor de deur die zelfs bij een sticker aanbellen, en je een angstbeeld projecteren voor wat betreft de riolering. Op een zeer dwingende manier willen ze je een verzekering aansmeren en ze willen vooral geen nee horen. Angst aanjagen konden ze heel goed!!!!" In een vervolg-tweet schreef ze nog: "We kwamen bijna niet van ze af."

De gemeente antwoordde: "Wij kunnen alleen adviseren u niets te laten aansmeren. Het zijn geen van de gemeente en als het over rioleringen gaat kan en mag er niets gedaan worden bij goedkeuring van de gemeente". De gemeente is evengoed blij op de hoogte te zijn gesteld. "Altijd goed om te melden, zo kunnen wij er ook rekening mee houden."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl