Heerhugowaard Centraal


Van vrijdag 17 januari tot en met 1 februari exposeert Miriam van ’t Hoff-Kooij in de Kunstkerk van Heerhugowaard onder haar pseudoniem Quuxme. Te zien zullen zijn foto's en vierkante kunstwerkjes genaamd 'squares'. Zondag 26 januari is Miriam vanaf 14:00 uur aanwezig voor een interview en zal Gerda van Kleef muzikale inkleuring geven met onder andere mantra’s. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en percussie.

"Quux is een verbastering van het Westfriese ‘kuuks’, wat zoiets als raar of vreemd betekent. De letters Me komen van mijn twee voornamen: Miriam en Emma. ‘QuuxMe’ staat dus voor wie ik nu ben."

Na een herseninfarct veranderde Miriam's leven compleet. Het nam veel vertrouwds weg, maar gaf er onvermoede creativiteit voor terug. Quuxme maakt foto’s, squares en poëzie. Over haar fotografie zegt ze: "De details die mij raken probeer ik op te slaan door foto’s te maken. Die kan ik dan op een digitale manier alsnog filteren, door ze te sorteren. En op die manier kan ik de beelden ook delen”.

De squares zijn 9x9 tot 20x20 cm groot en bevatten fineliner, acrylverf, markers en/of nagellak op papier: ”Ik heb ongeveer drie dagen nodig om een square te creëren. Het onderwerp van een square is een combinatie van gedachten, referentiebeelden, zentangles (willekeurige figuren) en voorwerpen uit mijn omgeving."

De openingstijden van de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 zijn te vinden op kunstkerkheerhugowaard.nl. (foto's: Quuxme)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl