Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Na een paar maanden proefdraaien wordt donderdag de nieuwe Waardse locatie van zorginstelling Esdégé-Reigersdaal officieel geopend. Het pand zit pal achter zwembad Waardergolf en heeft twee afdelingen: één voor dagbesteding en zwemmen, de ander speciaal voor jongeren met een beperking, die er een leer-werktraject kunnen volgen. Mediapartner NH Nieuws nam alvast een kijkje.

Jordy, een 18-jarige jongen met spasmen, heeft zijn plek gevonden in het leerwerkcentrum De Brug. "Hij gaat hier kijken waar zijn talenten liggen", vertelt zijn begeleider Mira Meihuizen. Inmiddels heeft hij kennis gemaakt met werk in de horeca, maar hij weet nog niet of het iets voor hem is. "Hij heeft voor een stage-opdracht wel al een hapje ontwikkeld: een Waards worstenbroodje. Dat zal hij tijdens de opening hier presenteren."

Op de nieuwe locatie zit ook 'De Stroming', waar cliënten terecht voor dagbesteding én zwemmen. Er zijn twee baden. "Het extra warme bad helpt de cliënten ontspannen, daarna of daarvoor gaan ze aan het werk", vertelt clustermanager Bianca Rooijers. Mensen kunnen eenvoudig het water in en uit worden gehesen.

"Naast onze eigen vakmensen, begeleiden vrijwilligers hen bij het zwemmen of andere activiteiten. We zijn heel erg blij met alle vrijwilligers, maar we kunnen er zeker nog meer gebruiken", licht Rooijers toe.

Donderdag is iedereen van 14:30 tot 16:00 uur van harte welkom bij de opening en de open middag aan de Beukenlaan 1B.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl