Heerhugowaard Centraal


Donderdag 30 januari organiseert gemeente Heerhugowaard een bijeenkomst voor inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden om mee te denken over geschikte plaatsen voor zonneparken en windmolens binnen de gemeente. Diverse deskundigen zullen uitleg geven om hier beter een mening over te kunnen vormen.

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland 'van het gas af' moet en duurzame wijze aan zijn energie moet gaan komen. Zonne- en windenergie zijn voorlopig het enige haalbare alternatief en hier zal op grote schaal in geïnvesteerd moeten worden. Doel is in 2030 om als land 49 procent minder broeikasgassen dan in 1990 uit te stoten.

Om die kant op te gaan is een Regionale EnergieStrategie (RES) in ontwikkeling, waarbij iedere gemeente voor zich de mogelijkheden onderzoekt om hieraan bij te dragen. Er zijn nog geen concrete plekken aangewezen, maar er wordt al wel gedacht in zogenoemde bouwstenen, zoals ‘wind langs infrastructuur’ of ‘zonnepanelen op grote daken’.

De meedenkavond wordt gehouden op het gemeentehuis en begint om 19:30 uur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl