Heerhugowaard Centraal


Radio 538 'Hierrr Met Je Rekening' heeft deze week zowaar van twee Heerhugowaarders een hoge rekening vergoed. Paratriatlete Margret IJdema bereidt zich voor op de Paralympics in Tokyo, maar haar race rolstoel sneuvelde laatst tijdens een vlucht. De kosten voor een nieuwe: 3.144,49 euro. Sem Snoek krijgt de 1453,60 euro kostende vloer van zijn nieuwe huis vergoed én een sponsor betaalt een achtdaagse reis voor zijn ouders.

Margret steekt veel tijd en geld in haar sport en met resultaat: in september won ze zilver bij het EK in Valencia (Spanje) en ze staat zesde op de wereldranglijst. Maar geld verdienen, nee dat is er in de parasport ook als wereldtopper niet echt bij. En toen raakte haar racestoel nog eens zwaar beschadigd tijdens een vlucht, ondanks dat deze goed ingepakt zat. Er is geprobeerd hem te repareren, maar hij bleek teveel krom getrokken, vertelde ze in de uitzending van 538.

De moeder van Sem Snoek kampt sinds twee jaar met de gevolgen van Alzheimer. Twee maanden geleden kocht hij zijn eerste huis en zijn ouders, die het beiden erg zwaar hebben met de ziekte, proberen voor zover mogelijk te helpen bij de verbouwing. Als dank wil Sem zijn ouders graag een weekendje weg cadeau geven nu ze er met nog van kunnen genieten, maar helaas is het geld op door de verbouwing. Sem stuurde de rekening van zijn nieuwe vloer naar 538, zodat hij de vakantie kon financieren en kreeg hem vergoed.

Maar het werd nog mooier. Corendon kreeg het verhaal van Sem te horen en besloot zijn ouders een geheel verzorgde 8-daagse reis naar Ibiza cadeau te geven. Ook Sem was in de 538-uitzending en reageerde emotioneel op de vrijgevigheid. (screenshot 538.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl