Hera heeft zondag goede zaken gedaan op de Nationale C Spelen in Apeldoorn, het officieuze NK voor jeugd U16. Vooral dankzij Lennart Boogaard, want die won met overmacht het kogelstoten en werd tweede op zowel het hoogspringen als het polsstokhoogspringen. Bovendien was er zilver voor hordelopers Robin Kramps en Lana Broers.

Zijn eerste zilver pakte Lennart in een zeer spannende wedstrijd hoogspringen, door in zijn derde poging alsnog een persoonlijk record van 1,80m te springen. Bij polshoog klopte zijn aanloop ineens helemaal niet meer, maar veel geknutsel haalde hij zijn aanvangshoogte van 2,90m. Daarna snel naar het kogelstoten. Ook daar maakte Lennart het spannend. Na een redelijke eerste poging verknalde hij zijn tweede, maar de  14-jarige meerkamper bleef koel en haalde uit naar 14,78m, voor hem een nieuw record. Terug naar polshoog voor weer een spannende en allerminst vlekkeloze wedstrijd. Hierin evenaarde hij uiteindelijk zijn record van 3,40m.

Robin begon op de 60m horden lekker met een pr van 8,50s, terwijl hij niet eens vol doorliep. In de zinderende finale kwam hij zelfs tot 8,38s en werd tweede. Bovendien staat hij nu achtste in de nationale recordlijsten. Clubgenoot Jared Broers staat tweede.

Lana kwam eenvoudig door de series en halve finale 60mh meisjes U15 en werd en passant zesde op de 300m sprint in 44,11s. In de snelle finale lag het zusje van Jared nipt voorop dankzij een snelle start, maar leunde te vroeg naar voren en verloor wat snelheid. Beide meiden kregen 9,26s, maar Lana moest uiteindelijk op 0,004s genoegen nemen met zilver.

Een verrassende vierde plek was er voor Meike Rozemeijer op de 800m U15. Ze kwam uit op 2:25,64, zeven seconden onder haar record. Ook vierde werd Manon Hoedjes, maar dan bij kogelstoten U15. Zij stootte zomaar een meter verder dan voorheen en kwam uit op 10,86m. En dan was er nog de dertiende plek voor Thijs ten Bruggencate op de 800m U15, dankzij een recordtijd van 2:19,35.

Pech was er voor Rosanne Ter Horst. Ze plaatste zich met een recordtijd van 9,57m voor de 60mH halve finale U16 en was toen heel snel weg, maar verloor de na de derde horde en strandde. De finale verspringen haalde ze wel met een redelijke 4,68m, maar toen wilde het niet meer en werd ze twaalfde.

Zaterdag was er ook Hera-succes op de D Spelen. Fimme de Vries is pas een paar maanden lid en werd in zijn tweede 1.000m (U13) race ooit vierde door 3:21,60 te lopen, een verpulvering van zijn oude record. Kian Sanches was toen al tot een achtste plek gekomen bij het kogelstoten U14 met een afstand van 9,31m. Rosalie ten Bruggencate verbeterde zich nipt naar 1:57,73 op de 600m U13 en werd netjes twaalfde. (foto: Jos te Braake)
Pin It
Bekeken: 2604x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/