Heerhugowaard Centraal


Een kleine drie maanden na de laatste onderwijsstaking wordt vandaag en morgen opnieuw gestaakt door leraren. Maar ze doen niet allemaal mee, waardoor er op meerdere scholen in ieder geval deels toch les wordt gegeven. De werkende leraren vinden het belangrijker dat de kinderen les krijgen. Mediapartner NH Nieuws belde scholen af om te kijken welke dicht blijven en maakte een kaartje. In Heerhugowaard zijn het Trinitas College, Focus, Nexus, Atalanta en de Antoniusschool dicht.

Na maandenlang onderhandelen en diverse stakingen kwam er een nieuwe CAO voor primair onderwijs. Leraren hebben sinds 1 januari een salarisverhoging van 4,5 procent (2,7 procent op jaarbasis) en krijgen in februari eenmalig tot 875 euro, afhankelijk van het aantal gewerkte uren. Komende maand volgt ook nabetaling van ongeveer een derde maandloon, omdat de vorige cao in maart afliep. De nieuwe cao loopt tot 1 november 2020. Ook krijgen leraren een budget van 600 euro per jaar voor scholing, al wordt dat na twee jaar 500 euro. Een deel van de leraren vindt dat het akkoord te haastig was beklonken en dat het niet ver genoeg gaat.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl