Stichting Nachtwerk stopt na 25 jaar. De opera’s Trijn en Drebbel, het volmaakte rood waren producties van de stichting. Peter Thoes is de motor achter alle voorstellingen. KunstNetTV zet de schijnwerper op Peter Thoes met interviews over Trijn, Drebbel en andere initiatieven van deze gepassioneerde initiatiefnemer van veel kunstorganisaties.

Trijn, de opera werd in 2004 in de oude kaasfabriek Eyssen vertoond. De muziek werd door Wendy Boots gecomponeerd en de zangpartijen werden gezongen door o.a. Karin ten Cate en Sabine Kersten. In 2008 werd op Overstad een heus buitentheater gecreëerd waar de voorstelling Drebbel
werd uitgevoerd. Drebbel was een Alkmaarse uitvinder die niet alleen in Alkmaar en Nederland bekend werd, maar zelfs buiten de landsgrenzen. Thé Lau speelde één van de hoofdrollen en Karin ten Cate was ook in deze opera te zien.

Voorafgaand aan de ‘Toegift’ ,het festival waar Nachtwerk afscheid mee neemt, worden de opera’s integraal bij HALStad Centraal uitgezonden. Tot en met 6 februari is de opera Trijn te zien, gevolgd door diverse interviews. Van 7 februari tot en met 16 februari is Drebbel te zien, opnieuw gevolgd door interviews. De opera’s zijn dagelijks te zien om 10:00 en om 22:00 uur.

Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op de website van KunstNet.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl