Heerhugowaard Centraal


De 31-jarige D.W. krijgt vijf maanden celstraf vanwege een inbraak op 7 of 8 augustus 2019 in Heerhugowaard. Daarbij had hij een betonnen parasolvoet door de schuifpui gegooid om binnen te komen. Hij ging er vervolgens vandoor met drie horloges met een totale waarde van 1.750 euro, gouden oorknopjes en twee ringen. Dit meldt het NHD.

De rechter achtte bewezen dat D.W. de dader was, mede doordat de afdrukken in glassplinters overeen kwamen met de schoenen die twee maanden later bij een huiszoeking werden gevonden. W. hield zijn onschuld vol.

De strafeis was 1,5 jaar gevangenisstraf, omdat hij ook werd verdacht van een viertal misdrijven tussen 30 april en 9 juli in 2019. Het betreft een fietsdiefstal en drie woninginbraken in Heerhugowaard. Daarbij zijn onder andere zilveren bestek, een kluis, diverse geldbedragen, pinpassen, creditcards, sieraden, sleutels, paspoorten en een computer buit gemaakt. De rechtbank sprak W. echter vrij van deze andere zaken.

Dat is vooral wat betreft de fietsdiefstal opmerkelijk; na de diefstal was hij in een tuinhuisje ontdekt, in de achtertuin van het huis waar de gestolen fiets was achtergelaten. Maar de rechter kon niet vaststellen dat W. de fiets had meegenomen.

Maar ook het feit dat er met W's telefoon gebeld was naar de bank van één van de slachtoffers om geld over te laten maken, was onvoldoende voor de rechter. Iemand anders had zijn telefoon kunnen gebruiken. Er was ook een aantal keren met de gestolen bankpassen gepind in Alkmaar en Oudorp, maar de camerabeelden waren voor de rechter te onduidelijk om W. te herkennen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl