Heerhugowaard Centraal


In Heerhugowaard stonden begin vorig jaar 110 woningen leeg, dat is 0,3 procent van het totaal. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Het percentage is uitzonderlijk laag; er waren slechts twee gemeenten met minder leegstand en drie met een gelijk aandeel. Het landelijk gemiddelde lag op 1,2 procent. Destijds stonden 20 huizen langer dan een jaar administratief leeg. Het betreft woonruimten met eigen toegang vanaf de openbare weg, inclusief flatwoningen en studentenhuizen, maar geen appartementen.

In tijden dat er grote woningnood heerst, lijkt het vreemd dat in Nederland zo'n 90.000 woningen leeg stonden, maar CBS-woordvoerder Frank Notten laat RTL Nieuws weten dat dit er juist weinig waren. Het Planbureau voor de Leefomgeving stelt dat een gezonde woningmarkt 2 procent leegstand heeft. Dan is er doorstroming. En dikwijls wordt een woning onder handen genomen voordat de nieuwe bewoners intrekken. Woningen die langer dan een jaar leeg zijn staan doorgaans in gebieden met leegloop en / of ze zijn duur.

Langedijk zat met 0,4 procent nauwelijks hoger. Alkmaar zat met 0,5 procent ook nog erg laag.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl