Heerhugowaard Centraal


De politie heeft vrijdagavond bij het station van Heerhugowaard twee mannen aangehouden na hun roekeloze autorit door de stad, waarbij ze bijna een ongeluk veroorzaakten. Volgens een getuige is de bestuurder aangehouden voor roekeloos rijgedrag (een misdrijf) en dat nog eens onder invloed van alcohol. Zijn passagier zou ook drank op hebben gehad.

De politie kwam het tweetal op het spoor dankzij de melding van een getuige, die daarna achter de wegpiraat aan was gereden. "De auto reed met hoge snelheden over de wegen in Heerhugowaard, waarbij hij vol gas over de stoep heen reed", vertelt hij Heerhugowaard Centraal. "Later reed hij 15 km/u toen we bij de kruising uitkwamen op de Westtangent bij het Clusius College. Daar kwam een politieauto voorbij. Daarna is het voertuig doorgereden."

De automobilist reed bij de Zuidtangent op de middelste rijstrook, maar besloot toch rechtsaf te slaan. Daarbij sneed hij een andere weggebruiker de bocht af. De politie kon de bestuurder en zijn passagier bij het station achterhalen.

De twee zijn aangehouden en naar het politiebureau in Alkmaar gebracht voor insluiting en verhoring. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl