Heerhugowaard Centraal


Na een succesvol debuut vorig jaar wordt zaterdag 22 februari de 2e Spectaculaire Spellenbeurs in het Alkmaarse wijkcentrum Mare Nostrum georganiseerd. Naar de eerste editie kwamen zo'n 300 bezoekers, vanuit trok Den Helder tot aan Amsterdam. Dit jaar wordt dan ook uitgebreid naar de Dalton Theaterzaal. "Mooi om te zien dat bordspellen weer helemaal terug zijn", zegt initiatiefnemer Ruben van der Zee tevreden.

Ruben betreurde het dat hij telkens naar het zuiden van het land moest, of helemaal naar Duitsland, om spellenbeurzen te bezoeken. Omdat hij vanuit deze regio zeker niet de enige bleek te zijn, besloot hij er zelf eentje op te zetten en vond medewerking van een aantal spellenclubs, De Spellentoren, Mare Nostrum en een aantal uitgevers. "De meeste mensen verbleven meer dan drie uur op de beurs om spellen te spelen. Veel mensen die nog nooit naar zoiets toe waren geweest keken hun ogen uit!"

"Er is zoveel meer dan klassiekers als Ganzenbord, Rummicub en Monopoly", vertelt Ruben. "Per jaar komen er meer dan 2.000 nieuwe titels uit". Natuurlijk zijn er spellen bij stands te koop, waar aanbieders graag uitleg geven. Ook zijn diverse spellenclubs zullen aanwezig zijn, die in deze regio spellenmiddagen en -avonden organiseren.

De 2e Spectaculaire Spellenbeurs duurt van 10:00 tot 17:00 uur en toegang kost vanaf vier jaar oud 3,50 euro en met kortingsbon 2,50 euro. Meer informatie en de kortingsbon zijn te vinden op spellenbeursalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl