Zaterdagavond heeft politie van Heerhugowaard een bestuurder betrapt op het rijden met flink veel alcohol op. Bovendien was hij of zij de week daarvoor ook al opgepakt vanwege drankrijden. Dit meldt groepschef Maurice Smit via Twitter.

De bestuurder blies ruim 1.100 ug/l. "Ik was dood geweest", reageerde Smit verbaasd toen hij ingelicht werd. Misschien is dat wat overdreven, maar behoorlijk bezopen ben je dan wel. Voor een man houdt dit in dat hij voor zo'n 12 à 13 glazen aan alcohol in zijn bloed (over) had. Afbraak duurt zo'n 5 tot 6 kwartier per glas.

De bestuurder kan een fikse boete en diverse extra straffen verwachten. Zo wordt een strafpunt op het rijbewijs gezet (twee keer geel is rood) en wordt waarschijnlijk een educatieve maatregel (EMA) van 1.033 euro opgelegd. Sowieso laat het CBR een nog veel duurder lichamelijk en psychiatrisch onderzoek naar mogelijk alcoholisme uitvoeren. En dan kan ook nog een rijontzegging van meerdere maanden worden opgelegd.
Pin It
Bekeken: 2859x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/