Heerhugowaard Centraal


De Waarderhout krijgt niet 5.116 nieuwe bomen, het worden er maar liefst 7.800. Staatsbosbeheer start volgende week met de herplant voor de vele bomen die ruim twee jaar geleden waren gekapt. De populieren van het voormalige productiebos waren aan hun einde en de essen waren ziek. Nog voor 15 maart, de start van het broedseizoen, staan de nieuwe bomen op hun plek.

De herplant gebeurt in een aantal bosvakken, waardoor er een aantrekkelijk, diverse bos groeit met eik, linde, iep, zoete kers, hazelaar, meidoorn, els, populier, esdoorn, witte abeel en ook struiksoorten. Deze variatie vergroot niet alleen de biodiversiteit maar moet ook de gevolgen van klimaatverandering beter opvangen. De herplant van de vakken waar de zieke essen stonden, worden gefinancierd door Shell. Meer hierover op staatsbosbeheer.nl/shell.

De gemeente en Staatsbosbeheer vragen begrip voor eventuele overlast tijdens een boswandeling. Meer informatie op boswachtersblog.nl/noord-holland of facebook.com/DeWaarderhout. Voor contact, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl