Heerhugowaard Centraal


Asielzoekerscentrum Heerhugowaard is op zoek naar oude fietsen. Een aantal vrijwilligers is een fietsproject gestart met als hoofddoel gratis fietsen te herstellen en onderhouden voor de bewoners van 3 tot 18 jaar. Ook knappen ze fietsen op om te verkopen aan volwassen azc-bewoners. "We hebben geen geld om voor die fietsen te betalen", licht initiatiefnemer Theo Bruin toe. "Mensen moeten ze dus gratis aan ons willen geven."

Er is vooral behoefte aan kinderfietsen. Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis een tweewieler en voor de oudere jeugd geldt 30 euro borg. Aangezien bij het azc niet mag worden gehandeld, kunnen volwassenen de opgeknapte fietsen kopen bij ENJOY Kledingcafé aan de Middenweg 215. Hier wordt tevens tweedehands kleding verkocht aan azc'ers en minima.

De opbrengst van de fietsverkoop wordt gelijk verdeeld over het fietsproject zelf en het kledingcafé. De fietsenmakers kopen van het geld spullen voor reparaties en onderhoud.

Wie een fiets wil doneren kan contact opnemen met Jan Gootjes (072-5712845). Het azc-fietsproject kan nog goed een paar vrijwilligers gebruiken die fietsen kunnen repareren of sponsors zoeken, bijvoorbeeld voor een (zee)container voor opslag. (foto: Pexels)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl