Nu de scholen dicht zijn vanwege de corona-crisis proberen directeuren en leerkrachten alternatieven te verzinnen om toch contact met de leerlingen te houden.  Veel basisscholen stellen lesprogramma's samen voor thuiszittende ouders en hun jongere kinderen, en communiceren die via mail of nieuwsbrief.

Het Heerhugowaardse Campus Columbus wilde daar een schepje bovenop doen en de kinderen ook nog iets vrolijks bieden. Daarom wordt sinds maandag iedere ochtend om 8:30 uur een nieuwe aflevering van het Campus Columbus Journaal op Youtube geplaatst. Kleuterjuf Eva Kaptein kruipt dan in de huid van nieuwslezeres Fiep. Ze presenteert samen met weerman Lennaert Hoffer en 'Cor op locatie' Jeroen Blank een kwartier lang de leukste feitjes en fabels rond de school.

Eva: "Het is ook heel leuk om te doen. Mijn collega kleuterjuf Amber Ligthart en ik spelen heel vaak toneel om thema's op een speelse manier uit te leggen. We bereiken best veel leerlingen en ouders, het filmpje van maandag is inmiddels al  1.500 keer bekeken." Voor de kleding van alle karakters kunnen de leraren terecht in een hok met verkleedkleren in de school. Plannen voor toekomstige afleveringen zijn er ook: "We breiden het journaal nog verder uit. Zo zal ik van huis uit een nieuw karakter spelen", vertelt Eva.

Vanuit de kinderen die iedere ochtend vanuit huis kijken is ook nog een verzoek binnengekomen: "Zij willen graag hun juffen en meesters blijven zien. Dus maken die vanuit huis filmpjes, spreken de kinderen toe en laten zien dat het goed met ze gaat." De leraar-acteurs denken het dagelijkse journaal zeker de periode van drie weken dat de school nog dicht is te maken.
Pin It
Bekeken: 3392x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/