Heerhugowaard Centraal


De Huisvuilcentrale moet alle zeilen bijzetten om al het afval in de regio in te kunnen zamelen en te verwerken. Collega’s van andere afdelingen binnen HVC springen bij om er samen voor te zorgen dat de inzameling doorgaat. Ook worden waar mogelijk extra voertuigen ingezet. Directeur Inzameling van HVC Gertjan de Waard vraagt inwoners om pas op de plaats te maken, want ook zijn personeel is niet immuun voor het coronavirus.

De schuur opruimen, de zolder uitmesten en klussen. Veel mensen hebben nu ineens ruim de tijd voor dit soort dingen. Bovendien wordt er er nu vooral thuis gegeten en gedronken. En dat merken ze bij de HVC. Maandag stond er onder andere bij de gemeentewerf van Heerhugowaard een wachtrij, maar ook de afvalinzameling staat onder flinke druk.

"We merken nu, na het weekend, dat de ondergrondse containers voor restafval veel voller zitten dan normaal”, zegt directeur Inzameling Gertjan de Waard. “We begrijpen dat mensen meer afval hebben nu ze massaal thuis zitten. Toch roepen we op om niet extra te gaan opruimen in deze tijd. Ook helpt het om goed te blijven afval scheiden zodat de hoeveelheid restafval zo laag mogelijk blijft."

"De afvalinzameling loopt gewoon door, maar we moeten niet teveel uitval hebben door zieken. We willen onze chauffeurs daarom zo goed mogelijk beschermen en vragen iedereen om de regels met betrekking tot de sociale afstand in de gaten te houden. De mogelijke extra uitval van collega’s in combinatie met de toegenomen afvalproductie, zal zorgen voor logistieke uitdagingen", besluit De Waard.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl