Heerhugowaard Centraal


Dinsdag 14:00 uur meldde het RIVM dat het aantal coronapatiënten in regio Alkmaar binnen 24 uur weer is gestegen. Langedijk kende met zeven bekende corona-patiënten de grootste toename en komt op twaalf totaal uit. Heerhugowaard komt met vijf nieuwe bekende besmettingen op vijftien en Alkmaar noteert vier nieuwe besmettingen en komt daarmee op twintig. Bergen stijgt naar twaalf bekende besmettingen, een stijging van drie. Ook Heiloo ontsprong de dans niet en kende een stijging van twee besmettingen, waarmee het totaal op acht komt.

Opmerkelijk is dat het aantal landelijke corona-meldingen, na een flinke stijging tot 700 op zaterdag, ingezakt is tot ongeveer 440 op dinsdag. Het aantal ziekenhuisopnames piekte zaterdag met ruim 225 en stond dinsdag op ruim 120 opnames. Hier zijn meer landelijke statistieken te zien.

Let op: het werkelijke aantal corona-besmettingen ligt waarschijnlijk veel hoger dan het aantal registraties, aangezien alleen 70-plussers en mensen met zeer serieuze klachten worden getest. Ook moet in acht worden genomen dat mensen genezen van covid-19 niet meer worden meegeteld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl