Heerhugowaard Centraal


Het voorgezet onderwijs verkeerde in onzekerheid toen de centrale eindexamens voor dit schooljaar werden afgelast, maar de schoolexamens, die mogen wel doorgaan. In Noord-Holland Noord steken openbare scholen de komende tijd de koppen bij elkaar om te werken aan een nieuwe programmering voor hun examens. Dit meldt de overkoepelende stichting SOVON.

"We zijn in ieder geval heel blij met de duidelijkheid die geboden is. Ook onder de schoolleiding is hierover veel opluchting", aldus René Rigter, voorzitter College van Bestuur, tegenover mediapartner NH Nieuws. "Wij zijn blij dat we nu eindelijk weten waar we aan toe zijn". Rigter vertelt dat de sector ervoor gaat zorgen dat er een volwaardig diploma voor de leerlingen komt. "Verder zullen wij voor het afnemen van de resterende schoolexamens volledig de richtlijnen van het RIVM volgen."

Ouders met kinderen op SOVON-scholen ontvingen dinsdag een brief waarin staat dat tot maandag de tijd wordt genomen om de schoolexamens opnieuw te programmeren. "Op zijn vroegst worden onze schoolexamens volgende week donderdag hervat." Dat zal in ieder geval tot de meivakantie digitaal of mondeling op afstand gebeuren. "De examens die we het liefst in de klassieke setting afnemen, in de ouderwetse rijtjes op school, schuiven we naar achter". Rigter hoopt dat ze na de meivakantie alsnog kunnen plaatsvinden.

De collegevoorzitter stelt dat op basis van alleen het schoolexamen prima kan worden bepaald of een leerling klaar is voor vervolgonderwijs. Volgens hem liggen de cijfers vaak op hetzelfde niveau als dat van centrale examens. "We hebben jaren gestuurd op het beperken van het verschil in resultaat".

Op de vraag of de scholen überhaupt nog open gaan, heeft Rigter nog geen antwoord. Wel vermoedt hij dat de sluiting in ieder geval tot 1 juni verlengd zal worden. Dit is de datum tot wanneer grotere evenementen niet door mogen gaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl