Heerhugowaard Centraal


Vier kattenhotels in Noord-Holland komen in actie om het leed dat het coronavirus veroorzaakt te verzachten. De eigenaresses van Kattenhotel In2Cats in Heerhugowaard, Catchy in Waarland, Wel voor de Poes in Warmenhuizen en Tompoes in Alkmaar willen graag hun hulp aanbieden aan alle mensen die momenteel niet voor hun kat kunnen zorgen. Aan de in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten met familieleden die het veel te druk hebben, en natuurlijk ook aan de zorgverleners die nauwelijks nog thuis zijn.

Door het coronavirus zijn de kattenhotels bijna of geheel leeggestroomd. Michelle Grippeling van Tompoes in Alkmaar: "Normaal zitten hier vijftien katten, nu niet een. Alle baasjes zijn ze in de afgelopen weken komen ophalen. Iedereen zit thuis. Niemand gaat nog op vakantie, iedereen heeft zijn reis geannuleerd en reisorganisaties zijn gesloten. Er wordt bijna niet meer gevlogen en veel landen zijn in lockdown gegaan. Ook mijn vaste klanten, de mensen die vaak op zakenreis gaan, stellen alles uit."

De medewerkers van de verschillende kattenhotels halen de katten op met de kattentaxi, waarbij aan alle normen van het RIVM wordt voldaan. Zo wordt de eigenaar verzocht om de kattenmand, waar de kat in zit zonder dekentje, voor de deur te plaatsen op tweeënhalve meter. Aangekomen in het hotel wordt het dier voor twaalf uur afgezonderd.

Michelle werkt al heel lang met katten, ze zijn haar lust en haar leven. "Op Aruba en Curacao heb ik vier jaar lang zwerfkatten opgevangen. Drie daarvan hebben bij mij thuis een plekje gevonden. Maandag komt er een nieuwe gast naar Tompoes, daar kijk ik naar uit, het is wel erg stil hier."

De vier samenwerkende kattenhotels bieden de opvang tegen kostprijs aan. Michelle: "Dat doen we graag. Zo kunnen wij een steentje bijdragen, en de verzorging van de kat van de mensen in de ziekenhuizen, patiënt én zorgverlener, uit handen nemen".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl