Heerhugowaard Centraal


Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, lopen veel zelfstandigen inkomsten mis. Het kabinet zorgde voor tijdelijke regelingen, die sinds dinsdag bij Halte Werk digitaal aangevraagd kunnen worden. Het was er ineens topdrukte. Vanuit de twaalf aangesloten gemeenten kwamen in minder dan 48 uur liefst 3.550 aanvragen binnen voor een bijstandsuitkering of bedrijfskrediet.

Halte Werk is een van de eerste organisaties die de aanvraag digitaal kan verwerken en dat hebben ze gemerkt. Een medewerkster: “Het is nu woensdag 25 maart om 16.00 uur. Het aantal aanvragen staat op 2.873, nog 273 meldingen in de mailbox. Er komen drie (aan)vragen per minuut bij! De telefoon staat roodgloeiend en moet regelmatig aan de oplader. Mailen met ondernemers gaat goed, maar een antwoord levert al snel een nieuwe vraag op."

Maar de medewerkster klaagt niet: "Het is mooi werk. Fijn om te helpen en zo een belangrijke rol te mogen vervullen. Veel meldingen komen uit de omgeving van Purmerend. Dit zijn vaak ondernemers die hun bedrijf hebben in Amsterdam." De meeste gesprekken verlopen goed, maar soms lopen de emoties wel op want het zijn spannende tijden voor veel ondernemers.

Sinds 17 maart hebben ruim 8.000 ondernemers Halte Werk gevonden met vragen en aanvragen. De verwachting is dat zo'n 6.000 ondernemers een beroep zullen doen op de diverse regelingen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl