Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


De regio heeft er veel te lang op moeten wachten, maar sinds maandag kan het verkeer eindelijk over de vernieuwde Leeghwaterbrug. Alle verkeersbeperkingen zijn opgeheven en het pontje ligt werkloos bij de steiger. De 'opening' heeft zondagavond rond middernacht in alle stilte plaatsgevonden. De provincie had wel activiteiten gepland voor de opening maar door de Corona-crisis is dat nu niet mogelijk.

De renovatie van de versleten Leeghwaterbrug werd in 2017 gestart en is uiterst moeizaam verlopen. Problemen met de constructie en tussen de betrokken partijen zorgden er voor dat de werkzaamheden dubbel zo lang duurden en dat ook de kosten twee keer zo hoog waren. Het project is dan ook uitgegroeid tot een echt hoofdpijndossier. Mogelijk worden er de komende jaren nog rechtszaken over gevoerd.

De provincie is zich ervan bewust dat het geduld van de omgeving flink op de proef is gesteld en dankt iedereen die regelmatig over de brug moest of er onderdoor, en de omliggende bewoners, voor hun geduld. De provincie gaat de werkzaamheden uitvoerig evalueren en daarbij worden andere partijen betrokken, zoals ondernemers en weggebruikers.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl