Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Na jaren is het eindelijk zover: de Leeghwaterbrug in de N242 te Alkmaar is sinds maandagnacht 03:00 uur eindelijk in beide richtingen open. De openstelling was eigenlijk eind 2018 gepland, dus het project heeft veel vertraging opgelopen. Nadat weginspecteurs zondagmiddag de eerste testrit maakten is de door tegenslagen geplaagde brug weer volledig in gebruik.

Een eerdere afsluiting deze maand zorgde nog voor fikse verkeersopstoppingen. Die worden nu niet meer verwacht. Voor fietsers voer het pontje dit weekend voor het laatst. Velen kwamen afscheid nemen van de schippers. "Aan alles komt een eind hè. Maar fijn voor de mensen dat ze weer over de brug kunnen", zegt de 71-jarige schipper Piet van Utrecht tegen mediapartner NH Nieuws. Zelf was hij op weg naar zijn laatste dienst al over de brug heen gereden. "Ik vind het toch een knap stukje werk. En dat het jaar langer geduurd heeft dat is morgen iedereen weer vergeten."

"Met de openstelling van de brug wordt een periode afgesloten van vertragingen, hinder en tegenslagen. Het resultaat is er wel: er staat een brug die veilig en robuust is. Voor nu en in de toekomst", omschrijft de provincie de oplevering. De fietsroute onder de Leeghwaterbrug door is nog wel tot half mei onbeschikbaar.

Ze organiseert binnenkort een open dag om iedereen te bedanken voor het geduld. Daarna volgt nog een evaluatie en mogelijk gesteggel met de aannemer over wie vooral verantwoordelijk was voor de vertraging, als gevolg daarvan een verdubbeling van de kosten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl