De jongeren van het Heerhugowaardse loopbaancentrum Voor-Werk, onderdeel van Parlan Jeugdhulp, bakken de komende tijd taarten voor 'mensen die bijzondere dingen doen' en eenzame ouderen. Dit meldt mediapartner NH Nieuws. Inmiddels hebben ze 30 bestellingen ontvangen en de eerste taarten zijn al afgeleverd. Op gepaste afstand natuurlijk.

"We zijn een leerwerkbedrijf voor jongeren die leerplichtig zijn, maar door omstandigheden tijdelijk niet naar school kunnen", vertelt jeugdzorgwerker Mariska Arends. Het gaat hierbij om jongeren in de doelgroep van 12 tot 23 jaar met diverse problemen. "Deze jongeren vinden vaak geen aansluiting bij het onderwijs. Wij proberen ze te helpen bij het maken van de juiste keuzes en het opbouwen van een goede dagstructuur."

"Sommige jongeren zaten wel een jaar thuis voordat ze bij ons kwamen. Ze hadden net hun leven een beetje op de rit en nu kunnen ze door het heersende virus niet meer naar de dagbesteding toe", betreurt Mariska. Het verlies van structuur zorgt voor onrust en daarom is besloten om toch iedere dag twee of drie jongeren naar Voor-Werk te laten komen. "De jongeren werken allemaal op een andere werkplek. Op deze manier kunnen we de maximaal gestelde afstand tussen mensen waarborgen."

"We wilden met deze jongeren graag iets speciaals organiseren. En toen dachten we, hoe mooi zou het zijn als wij taarten gaan maken voor onder meer mensen die bijzondere dingen doen, en voor eenzame ouderen", vertelt Mariska. Inmiddels zijn 30 taarten besteld. "Mensen kunnen een persoon bij ons aanmelden waarvan zij vinden dat die een taart verdient." De taarten worden - zoveel mogelijk per fiets en op gepaste afstand - de komende dagen overhandigd aan de voorgedragen personen.

Bij elke taart zit een persoonlijke boodschap waarin de waardering voor die persoon wordt uitgesproken, en elke taart heeft een eigen verhaal. "Vandaag is een taart overhandigd aan een opa en oma die hun kleinkind van 9 jaar oud sinds zes jaar opvoeden. Verder gaan wij in de loop van deze week een taart langs brengen bij een medewerker van het ziekenhuis in Alkmaar. Hij heeft de afgelopen weekenden doorgewerkt om alle vragen rondom corona te beantwoorden en testen te regelen."

De jongeren en de medewerkers van Voor-Werk hopen de komende tijd nog veel taarten voor bijzondere mensen en eenzame ouderen te mogen bakken. (foto: Pexels / Daniela Echavez)
Pin It
Bekeken: 2051x
https://ee.itk.ac.id/data/