Heerhugowaard Centraal


Iedereen kent Meld Misdaad Anoniem wel. Het is echter niet alleen een meldpunt om (mogelijke) criminaliteit en wantoestanden door te geven, het is inmiddels ook een informatiepunt voor gemeenten. Heerhugowaard en Langedijk hebben zich hier bij aangesloten. Burgemeesters Bert Blase en Leontien Kompier hebben hiervoor een convenant getekend.

Bij MMA aangesloten gemeenten ontvangen - vanzelfsprekend geanonimiseerd - meldingen waarop zij actie kunnen ondernemen, zoals meldingen van fraude met uitkeringen of ondermijning. "Heerhugowaard en Langedijk werken intensief aan een veilige en gezonde leefomgeving en willen dat iedereen zich veilig genoeg voelt om misstanden te melden", aldus de gemeenten. Ondertekening van het convenant was dan ook voor de hand liggend.

Jaarlijks worden bij het meldpunt 45.000 meldingen gedaan, zoals van geweld, drugshandel, diefstal, radicalisering, fraude en milieucriminaliteit. Een derde is serieus en bruikbaar en opsporingsinstanties komt aan 80 procent van die meldingen toe. Als gemeenten ook hun steentje bij kunnen dragen, gaat de bestrijding van criminaliteit beter en effectiever.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl