De raadsleden van de Jongerengemeenteraad van Heerhugowaard en Langedijk hebben in overleg met de wethouder en burgemeester besloten om de Motie Jongerengemeenteraad uit te stellen. De motie zou dinsdag worden ingediend maar wordt verschoven naar juni, onder andere omdat kans een stuk groter is dat tegen die tijd een fysieke vergadering mogelijk is.

Een fysieke vergadering is voor de jongeren een stuk leuker, temeer omdat het om het slotstuk van het programma gaat. Daarnaast zou vrijdag het pre-advies toegestuurd worden, maar omdat het Goede vrijdag is en maandag Tweede Paasdag, is er te weinig tijd voor een goede voorbereiding voor zowel de jongeren als de gemeenteraadsleden.

Uitstel biedt bovendien meer tijd om een alternatieve overlegvorm te bedenken voor de jongeren, mocht er in juni alsnog geen fysieke vergadering mogelijk zijn. De leerlingen van het Trinitas College Han Fortmann en het Jan Arentz College zijn op de hoogte gesteld van het besluit. Wethouder Does zal in de raadsvergadering mogelijk nog een mededeling doen omtrent het besluit. (foto: Facebook / gemeente Heerhugowaard)

Pin It
Bekeken: 1601x
https://ee.itk.ac.id/data/