Heerhugowaard Centraal


VV Reiger Boys stopt na het huidige seizoen met zaalvoetbal. Dat heeft de Heerhugowaardse club vrijdag bekend gemaakt in een persbericht. De vereniging wil zich alleen nog richten op het veldvoetbal. Dat betekent onder andere dat er voor de club een einde komt aan vijf jaar vrouwen Eredivisievoetbal.

In 2015 begon Reiger Boys aan een ambitieus plan, waarbij de vrouwenselectie instroomde in de Eredivisie. De club wist een eigen opleiding neer te zetten waarvan heel wat talentvolle meiden doorstroomden naar het eerste team. Ook werden diverse speelsters geselecteerd voor Oranje. Dit seizoen had de ploeg zich al geplaatst voor de play-offs om het Nederlands kampioenschap, voordat de coronacrisis roet in het eten gooide. Het lijkt niet waarschijnlijk dat het seizoen nog afgemaakt wordt.

Reiger Boys laat in de verklaring weten: "VV Reiger Boys heeft er tijdens de Algemene Ledenvergadering in december 2019 over gesproken om aan het einde van het seizoen 2019-2020 te stoppen met de in 2013 opgerichte zaalvoetbalafdeling. De zaal heeft niet gebracht wat er van verwacht werd met betrekking tot integratie tussen de veld en zaal. De prestatieve tak van de zaal heeft vrijwel geen leden die ook op het veld voor de vereniging uitkomen".

Zowel de prestatieve als de recreatieve vrouwenteams worden met ingang van volgend seizoen ondergebracht bij FC Marlène. Hoofdtrainster Monique van der Rijst: “Ik ben hier heel trots op. We zijn er al langere tijd mee bezig om te zorgen dat wij op een plek thuiskomen waar zaalvoetbal en presteren op één staan. FC Marlene is een club met een rijke historie en een enorme aantrekkingskracht.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl