VV Reiger Boys stopt na het huidige seizoen met zaalvoetbal. Dat heeft de Heerhugowaardse club vrijdag bekend gemaakt in een persbericht. De vereniging wil zich alleen nog richten op het veldvoetbal. Dat betekent onder andere dat er voor de club een einde komt aan vijf jaar vrouwen Eredivisievoetbal.

In 2015 begon Reiger Boys men aan een ambitieus plan, waarbij de vrouwenselectie instroomde in de Eredivisie. De club wist een eigen opleiding neer te zetten waarvan heel wat talentvolle meiden doorstroomden naar het eerste team. Ook werden diverse speelsters geselecteerd voor Oranje. Dit seizoen had de ploeg zich al geplaatst voor de play-offs om het Nederlands kampioenschap, voordat de coronacrisis roet in het eten gooide. Het lijkt niet waarschijnlijk dat het seizoen nog afgemaakt wordt.

Reiger Boys laat in de verklaring weten: "VV Reiger Boys heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering in december 2019 besloten om aan het einde van het seizoen 2019-2020 te stoppen met de in 2013 opgerichte zaalvoetbalafdeling. Onvoldoende binding en kruisbestuiving tussen de veld- en zaalvoetbal zijn hiervoor de belangrijkste beweegredenen. Voor zowel de prestatieve als de recreatieve teams wordt gewerkt aan een oplossing om de teams onder te brengen bij andere verenigingen met behoud van hun huidige niveau. VV Reiger Boys gaat zich nu volledig focussen op het veldvoetbal."

Monique van der Rijst, trainster/coach van het eerste vrouwenteam toonde zich strijdbaar en liet weten dat de selectie onder een andere naam doorgaat in de Eredivisie. "De organisatie staat, dus wij gaan door. Hoe dat er precies uit gaat zien hopen wij snel bekend te kunnen maken." (foto: Paul van der Molen)
Bekeken: 1712x