Heerhugowaard Centraal


Bij De Waerd Bowling zien ze niks in een samenlevingsvorm met 1,5 afstand tot elkaar. Net zoals zovele bedrijven zou de bowlingbaan dan over de kop gaan. "De gedachte dat wij met de anderhalvemetersamenleving kunnen voortbestaan is niet realistisch", zegt eigenaar Frank Steinvoort tegen mediapartner NH Nieuws. "Dat zou betekenen dat we nog maar een kwart van de mensen binnen kunnen laten. De helft van de banen zou eruit moeten."

Verdeeld over een pand van 1.600 vierkante meter heeft hij twaalf bowlingbanen, een speelhal, een escape room en een restaurant met ruimte voor 120 man. "Daar is ons businessmodel op gebaseerd", vertelt Steinvoort. "De huurprijs blijft hetzelfde dus met minder klanten wordt het voor ons een lastig verhaal."

Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om de prijzen voor drank omhoog gaan. Maar als de overheid dat niet compenseert met een verlaging van accijnzen, ziet Steinvoort dat niet zitten. "Ik verhoog de prijzen liever niet, maar het wordt misschien wel de nieuwe standaard. Dan wordt uitgaan of een vrijetijdsbesteding als bowlen een luxe item, helaas."

Hoewel financiële steun vanuit de overheid Steinvoort enigszins helpt, blijft het volgens hem een druppel op een gloeiende plaat. "Die eerste drie maanden komen we wel door maar ik denk dat dit veel langer gaat duren. En als we straks echt die samenleving krijgen, dan gaat het gewoon niet werken. Het nieuwe normaal klinkt voor ons heel beangstigend."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl