Heerhugowaard Centraal


Doorgaans worden mensen met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt, onwetend van wat hen te wachten staat. De verrassing is des te groter als dan de burgemeester tevoorschijn treedt om te vertellen dat het 'de Koning behaagd heeft' om hen een onderscheiding te geven. Mensen worden doorgaans onderscheiden als Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, in de Orde van de Nederlandse Leeuw, of een van de andere onderscheidingen.

Dit jaar gooit de coronacrisis echter roet in het eten. Vrijdag 24 april stond op de kalender om weer een groot aantal mensen een koninklijke onderscheiding te geven, beter bekend als de 'lintjesregen'. Nu er geen bijeenkomst mogelijk is op het gemeentehuis zijn in het HAL-gebied alternatieven bedacht.

Burgemeesters Blase van Heerhugowaard en Kompier van Langedijk hebben besloten de gelauwerden telefonisch op de hoogte te stellen. Familie of bekenden kunnen met een smoesje ervoor zorgen dat degene die het lintje krijgt in de buurt van een telefoon blijft. De Alkmaarse burgervader Bruinooge wil het graag persoonlijk houden en gaat bij de nieuw gedecoreerden  langs om ze te feliciteren.

Door de coronamaatregelen konden er al geen familieleden of vrienden bij de uitreiking zijn. Bovendien zijn de laureaten zelf vaak op leeftijd en behoren zij tot de kwetsbare groep. Het feestelijke moment waarop de onderscheidingen worden uitgereikt vindt later door heel Nederland op een nog vast te leggen datum plaats.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl