Heerhugowaard Centraal


Als jeugdverpleegkundige van GGD Hollands Noorden bekommert Micha de Groot zich doorgaans om het wel en wee van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Nu neemt ze coronamonsters af in de teststraat op IJsbaan De Meent in Alkmaar, en maakt ze ook deel uit van het GGD-crisisteam dat telefonisch zeven dagen per week bezorgde mensen te woord staat. Op de website van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord doet zij haar verhaal.

“Het is een bizarre tijd. Hectisch, spannend, maar ook verbindend. Het is ongelooflijk wat in de eerste weken op ons afkwam, zowel in snelheid als in omvang. We werden letterlijk platgebeld. Bezorgde mensen, huisartsen, zorgmedewerkers, iedereen tastte in het duister, iedereen had vragen.”

“De afgelopen tijd ben ik ongelooflijk onder de indruk geraakt van het saamhorigheidsgevoel binnen de GGD. Iedereen zet zich maximaal in, we gaan er écht voor met elkaar. Ik werk hier nu zeven jaar, maar heb zo’n gevoel van eenheid niet eerder ervaren. Alle afdelingen werken samen om de crisis het hoofd te bieden. Het is mooi daar onderdeel van te zijn.”

“Persoonlijk ben ik heel blij dat ik iets kan betekenen, dat ik niet hoef toe te kijken. Het land staat in brand en ik mag en kan helpen. Dat is mijn verzorgende kant, dat is waarom ik ooit in de verpleging ben gegaan. Aan de telefoon kan ik mensen een hart onder de riem steken en een luisterend oor bieden. Het is ongelooflijk dankbaar werk. Een beetje medeleven maakt momenteel al het verschil.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl