Heerhugowaard Centraal


Over hoe het er aan toe gaat in de verzorgingshuizen wordt met enige regelmaat bericht. Bewoners mogen niet naar buiten en kunnen geen bezoek ontvangen. Er is echter een veelal onbelichte groep voor wie deze maatregelen ook geldt: de mensen met een verstandelijke beperking. Philadelphia Zorg verzint leuke dingen voor hen op de Waardse locatie Tamarix. Zo stond er donderdagmiddag een draaiorgel, en trad vrijdag een kinderkoor aan de achterzijde van het gebouw.

Op de locatie aan het Tamarixplantsoen wonen 37 mensen met een meer of mindere beperking, in leeftijd variërend van 28 tot 75 jaar. Woonbegeleidster Hennie Groot: "Door het virus kan niemand nog naar de dagbesteding, zoals een zorgboerderij. Bezoek mag ook niet komen. Ga er maar aan staan, uitleggen waarom dat is".

Het naleven van de 1,5 meter afstand is in de woongroep niet goed mogelijk. "En er is een mix van mensen in de risicogroep en jongeren. We laten de bewoners wel regelmatig hun handen wassen. We hopen maar dat we corona buiten de deur kunnen houden".

Omdat de verveling is gaan toeslaan, en de dagen steeds langer leken te duren, heeft Hennie via een Facebookpagina wat vertier voor de bewoners kunnen regelen. "Donderdagmiddag stond er een heus draaiorgel voor de deur. Vanuit onze grote tuin konden alle bewoners lekker genieten. Vrijdag komt er een kinderkoor van een Zaanse theaterschool. Het weekend moeten we even zelf door zien te komen, maar op maandag komt zanger Jurriaan Singels langs, met hapjes erbij verzorgd door cateringbedrijf Jolanda's Party Kitchen. Dinsdag zijn er Anja en Maarten Kraaier, die op verzoek spelen. Daarna zal ik eens verder kijken, er zijn zoveel leuke projecten om uit te kiezen".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl