Heerhugowaard Centraal


De 35-jarige Sean W. uit Heerhugowaard blijft samen met een medeverdachte in voorarrest, op verdenking van grootschalige drugs- en wapenhandel, onder andere vanuit twee loodsen in Heerhugowaard. Dit laat het NHD weten. De rechtbank acht hem vluchtgevaarlijk. Twee van drie medeverdachten komen vanwege omstandigheden vrij, maar blijven wel verdacht.

In juni 2019 deed de politie een inval in loodsen aan de Galvanistraat en Einsteinstraat en trof in totaal 200 kilo cocaïne, kilo's hash en 14.000 wapens, verstopt in koelwagens. Ook werden spullen gevonden voor de productie van xtc en kwam bewijs van witwassen van de verdiensten naar voren. Bij huiszoekingen kwam nog een groot aantal wapens tevoorschijn.

Van W. waren DNA-sporen gevonden op een van de koeltrailers vol met drugs. De rechtbank acht de kans groot dat hij bij vrijlating spoorloos zou verdwijnen en weer in herhaling zou vallen.

Ook de 51-jarige Robert S. uit Zeist blijft voorlopig in voorarrest. Eén van de koeltrailers stond op zijn naam. Hij beweerde huilend dat hij deze verkocht had, maar dat de overdracht nooit goed afgerond was en dat hij bedreigd was. De rechtbank vond zijn verhaal ongeloofwaardig. Bovendien wordt hij verdacht van het witwassen van 160.000 euro, al was dat volgens hemzelf geld uit een autohandel in Bulgarije .

De verdachte 54-jarige Dirk P. uit Amsterdam mag de mantelzorg van zijn moeder weer oppakken. Ze heeft zware gezondheidsproblemen en kan op niemand anders leunen. Hij wordt verdacht van witwaspraktijken voor de drugs- en wapenhandel. Het OM wilde de 25-jarige Michael W. uit Purmerend geen clementie tonen, maar de rechtbank oordeelde dat het proces nog lange tijd kan gaan duren en dat zijn psychische stoornissen behandeling behoeven. (foto: Wiki / Emmanuel Huybrechts)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl