Een van de kerntaken van de provincie is het toezicht houden op de uitvoering van wettelijke taken door gemeenten, waterschappen en van gemeenschappelijke regelingen. Gemeente Heerhugowaard scoorde vorig jaar net als in 2018 'adequaat' op informatiebeheer en 'redelijk adequaat' qua omgevingsrecht. Wat betreft de Huisvestingswet zakte de gemeente naar redelijk, maar de financiële boekhouding steeg juist naar adequaat.

De provincie beoordeelt gemeenten in vier categorieën. Informatiebeheer en de financiële huishouding spreken wel voor zich, de Huisvestingswet betreft uitbreiding van het woningaanbod en het omgevingsrecht draait om vergunningen, toezicht en handhaving. De beoordeling groen betekent adequaat ofwel voldoende, geel is redelijk adequaat oftewel voor verbetering vatbaar en rood staat voor onvoldoende.

Over Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier waren geen bijzonderheden te noemen. Noord-Holland kent vier gemeenten die op twee vlakken een onvoldoende scoorden en negen kregen één onvoldoende, waaronder Langedijk op omgevingsrecht. Alkmaar behaalde net als Heerhugowaard twee keer groen en twee keer geel.
Pin It
Bekeken: 1492x
https://ee.itk.ac.id/data/