Heerhugowaard Centraal


AV Hera heeft de eerste trainingsavonden erop zitten. Van tevoren was het uitgebreide corona-protocol rond gestuurd, maar wie voor het eerst weer op de baan aankomt, realiseert zich pas echt dat alles toch even anders is. "Vooral in het begin was het wennen. Niet alleen wat betreft alle maatregelen, ook het sfeertje", zegt jeugd- en specialistisch trainer Robin Korving.

De jeugd moet zoveel mogelijk alleen komen, ouders die hun kroost brengen mogen het hek niet door. Bij de baan wachten pylonnen, lint, markeringen, een herkenbare corona-begeleider en een grotendeels gesloten clubgebouw. Is iedereen normaal vrolijk, zeker als ze elkaar al even niet gezien hebben, de eerste keer was de sfeer onwennig en ingetogen. "Zelfs de jongste jongens junioren, vaak al snel druk met elkaar in de weer, met trekken en duwen en al, praatten rustig met elkaar op gepaste afstand", merkte Robin op.

"Gelukkig leent atletiek zich wel goed", vervolgt de oud-wereldtopper. "Met de werponderdelen is afstand houden sowieso nodig voor de veiligheid. De grootste uitdaging is de warming up. Maar ik en mijn collega Martijn hadden het woensdag makkelijk met de junioren D-meiden. Er is er pas eentje 13 jaar."

Naarmate de trainingen vorderden keerde de vertrouwde sfeer terug. "Maar het werd ook duidelijk dat een aantal kids weinig hadden gedaan", merkt Robin glimlachend op. Zaterdag herstart hij de specialistische groepjes. "Daar zit aardig wat nationale jeugdtop tussen, van hen verwacht ik natuurlijk meer. Wedstrijden of niet."

Geen wedstrijden. Robin baalt er goed van. "Ik doe zelf wedstrijdjes, maar het gaat me vooral om onze talenten. Die willen zo graag. Bovendien verwachtte ik Hera weer prominent bij meerdere landelijke teamfinales". Als teamcaptain mannen steekt het extra. "Vorig jaar promoveerden we vanwege pech niet meteen door naar de 1e Divisie. Dit jaar kunnen we ons dus ook niet bij de dames voegen. Maar goed.... voor nu ben ik gewoon blij dat we weer aan de slag kunnen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl