Het kon niet meer stuk zondag voor tientallen bewoners van Philadelphia zorglocatie Tamarixplantsoen in Heerhugowaard. De 37 mensen met een verstandelijke beperking zitten al weken opgesloten, maar kregen toch hun spetterende feestje, nadat het eerder door de Veiligheidsregio was verboden. "Dit is superleuk, want ik merkte wel aan anderen dat ze chagrijnig werden van dat alleen maar binnen zitten", zegt bewoonster Marloes.

De Alkmaarse zanger Rene Eshuis trad helemaal gratis op en er waren hapjes van Yolanda's Party Kitchen. "Het is zo belangrijk dat dit soort dagen worden georganiseerd. We zitten in quarantaine met z'n allen en er mag al geen familie langskomen. We zijn erg blij dat deze mooie dag toch door mocht gaan", vertelt woonbegeleider Hennie Groot aan mediapartner NH Nieuws.

De activiteiten bij Philadelphia waren in eerste instantie nog geen probleem, maar er werd na een aantal keren geen vergunning verleend, onder meer vanwege het risico op samenscholing vanuit de buurt. Dit tot groot onbegrip van de bewoners en medewerkers.

Maar, na veel ophef kwamen de instanties daar een paar dagen later op terug. "Strikt formeel gezien waren optredens volgens de noodverordening verboden. Maar er is ook nog zoiets als menselijkheid", zegt hoofd van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Piet Bruinooge. "We hebben dan ook geen enkele intentie gehad om kleinschalige optredens te verbieden. Sterker nog, ook wij hebben sympathie voor de optredens bij verpleeg- en verzorgingstehuizen".

Daarom is er nu een nieuwe verordening mogelijk gemaakt: kleinschalige optredens mogen, mits aan de voorwaarden voldaan wordt. Niet alleen moeten mensen 1,5 meter afstand houden, het optreden moet op afspraak zijn en mag vooraf niet aan de grote klok gehangen worden.
Pin It
Bekeken: 1577x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/