Heerhugowaard Centraal


[UPDATE] Woensdag rond 14:15 uur wilde een brugdeel van de Leeghwaterbrug in Alkmaar niet meer goed sluiten, waardoor er file ontstond tot op de A9. De file liep op tot zo'n 4 kilometer en duurde tot na 16:00 uur. Sommige automobilisten op de N242 wilden keren en dat leidde tot enige chaos.

Aanvankelijk meldden we dat het brugdeelvoor verkeer richting Heerhugowaard, zoals het NHD aangaf, uitgezet was door warmte en niet meer goed paste. Dit brugdeel stamt uit 2017. Maatregelen zouden zijn getroffen voor meer speling.

De provincie heeft inmiddels laten weten dat het ging om een eindschakelaar die niet goed sloot. Deze registreert of de brug veilig in het slot valt. "Gisteren was er speling en bleven de afsluitbomen dus gesloten. Dit is een technisch probleem dat zich, de afgelopen tijd, nog niet eerder had voorgedaan. Een monteur heeft de eindschakelaar weer goed ingesteld waardoor het probleem is verholpen."

De provincie betreurt dat het verkeer er hinder van heeft ondervonden en doet er alles aan om dit voorval in de toekomst te voorkomen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl