Heerhugowaard Centraal


Een paar weken geleden vroeg het Regionaal Archief inwoners van de regio Alkmaar om hulp bij het verzamelen van allerlei soorten materiaal, dat laat zien wat er tekenend is voor onze manier van leven tijdens de coronacrisis. Het archief wil daarmee het tijdsbeeld van deze ingrijpende periode voor toekomstige generaties vastleggen. Er zijn al veel bijzondere en herkenbare inzendingen binnengekomen: foto's, films en een enkel geschreven stuk. Een deel is intussen opgenomen in de beeldbank van het Regionaal Archief.

De ingezonden foto’s tonen goed het effect van 'social distancing' op het dagelijks leven: lege straten, afzetlinten, doorgeefgaten en waarschuwingsborden. Maar de inzendingen maken ook duidelijk dat het leven doorgaat en dat mensen misschien juist meer naar elkaar omkijken: toch even zwaaien bij een woonvoorziening voor ouderen, een praatje op afstand en aanmoedigingen voor de mensen met vitale beroepen.

Via regionaalarchief.nl/corona kunnen mensen in de regio van Texel tot Castricum materiaal blijven aanleveren. Het gaat daarbij niet alleen om foto’s en filmpjes, maar ook om bijvoorbeeld briefjes, blogs of dagboeken, posters, tekeningen, of zelfs muziek.

Objecten als waarschuwingsborden en shirts met daarop een hart voor de zorg worden verzameld door Stedelijk Museum Alkmaar. Het museum vraagt mensen objecten aan te dragen die een verhaal vertellen over Alkmaar in coronatijd. (foto: M. de Jong / Regionaal Archief Alkmaar)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl