Heerhugowaard Centraal


Nu bekendgemaakt is dat ook de theaters na 1 juni weer open mogen beraadt Cool in Heerhugowaard zich op de mogelijkheden. Directeur Lineke Kortekaas: “Zodra we kunnen en mogen zullen we aangepaste activiteiten ontwikkelen. We zijn al in overleg met de gemeente en de veiligheidsregio.  De muziekschool zou bijvoorbeeld al eerder open kunnen, de anderhalve meter is daar geen probleem."

Vanaf 1 juni mogen er 30 bezoekers naar een voorstelling. Kortekaas: "Dat gaat echt niet lukken. Naast de acteurs worden ook de technici en ander personeel meegerekend. Dan staan er meer mensen op het toneel dan er in de zaal zitten. Financieel is dat natuurlijk niet haalbaar, maar het is ook gewoon niet leuk. Zelfs als er vanaf 1 juli 100 mensen naar binnen mogen."

Kortekaas denkt aan andere mogelijkheden. "We zouden één singer-songwriter op het podium kunnen zetten, of een film draaien. Dan doen we met de stoeltjes hetzelfde als de bioscopen van plan zijn: een bezoeker, drie lege stoeltjes, dan de volgende bezoeker.  Het levert in ieder geval iets op. Normaal zitten er 575 mensen in de zaal, die ook nog eens zo'n 400 kopjes koffie drinken. Die inkomsten lopen we mis."

Cool heeft ook een klein terras. Dat mag vanaf 1 juni weer open. "We zijn in overleg met de andere horeca-ondernemers hoe we dat gaan aanpakken. Die anderhalve meter norm betekent dat je heel weinig mensen kwijt kunt. De gemeente zal bepalen hoe we dat gaan invullen op het Coolplein."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl