Heerhugowaard Centraal


Een 'lief' snelheidsbord van 50 kilometer en een 'belonende' groene golf - het zijn maatregelen die de gemeente Heerhugowaard neemt om de Westtangent veiliger te maken. De nieuwe instelling is een proef van zes maanden. Het 'lieve' bord speelt in op onderzoek uit 2016 van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

Aan ruim duizend Nederlandse automobilisten werden op basis van afbeeldingen van verkeerssituaties, met gewone roodomrande en 'lieve' borden, gevraagd naar de verwachte snelheid van automobilisten. Daaruit bleek dat de ondervraagden hun eigen voorkeurssnelheid en de snelheid van anderen lager inschatten bij het zien van een bord met vrolijke figuurtjes.

Naast verbetering van de doorstroming en de verkeersveiligheid, verwacht de gemeente ook een verlaging van CO2-uitstoot en minder geluidsoverlast. "Na deze periode wordt het effect op doorstroming en snelheid bekeken. De wethouder ziet de resultaten met belangstelling tegemoet", meldt de gemeente Heerhugowaard mediapartner NH Nieuws.
Vooralsnog worden er geen aanvullende maatregelen genomen. "Mochten de resultaten van de groene golf of andere inzichten daartoe aanleiding geven  dan zullen we ons hierop beraden", aldus de gemeente.
Inwoners van Heerhugowaard klagen al tijden over de gevaarlijke weg. Vorig jaar overleed de 15-jarige Ilayda nadat ze werd aangereden door een auto. In 2016 overleed Stefan Koppes op 28-jarige leeftijd nadat hij met zijn scooter werd geschept door een auto.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl