Heerhugowaard Centraal


De stadsfotograaf van Heerhugowaard geeft het stokje na twee jaar over aan zijn opvolger. Niels Brokaar werd in februari 2018 aangesteld en zou eigenlijk een jaar fotograferen voor de gemeente, maar dat werden er ruim twee. In februari liet hij weten te willen stoppen, waarna een oproep werd gedaan om een vervanger te vinden. Die is gevonden, maar omdat hij of zij nog officieel moet worden aangewezen, wil de gemeente nog geen naam prijs geven.

"Mijn avontuur als stadsfotograaf zit erop. De camera geef ik door aan mijn opvolger die hiermee een ‘nieuwe kijk’ op onze stad zal laten zien", schrijft Niels op de Facebookpagina van de gemeente. "Na 47 foto's, vaak nachtelijk en soms in alle vroegte, in verschillende lichtvallen, met leuke en interessante ontmoetingen, hitte en kou trotserend, met klim- en klauterwerk, soms plat op de buik liggend of natte voeten halend maar altijd met heel veel plezier, komt er een eind aan mijn ontdekkingsreis waarin ik heb geprobeerd de verborgen schoonheden van Heerhugowaard op een verrassende manier in beeld te brengen."

Niels vond zijn fotografie voor de gemeente een eervol project, waarbij hij met andere ogen naar de stad is gaan kijken en zijn fotografische kwaliteiten verder heeft kunnen ontwikkelen. Voor zijn afscheidsfoto koos hij als onderwerp het Meer van Luna tijdens het ochtendgloren.

De uittredende stadsfotograaf stopt niet met fotograferen. "Mooie plaatjes zal ik blijven maken maar wellicht wat vaker buiten Heerhugowaard."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl