Heerhugowaard Centraal


Het personeel in de Noord-Hollandse ziekenhuizen werkt harder dan ooit, terwijl de coronacrisis het land al twee maanden in zijn greep heeft. Een van de strijders die zich binnen de muren van het Alkmaarse ziekenhuis al die tijd uit de naad hebben gewerkt, is verpleegkundige Mirjam uit Alkmaar.

Qua corona is er bij Mirjam op de afdeling niet veel veranderd ten opzichte van vorige week. "Premier Rutte heeft toen verteld over de nieuwe maatregelen, dat het iets losser kan. Maar hier in het ziekenhuis is dat niet zo."

Dat is bijvoorbeeld te merken in de bezoekregeling. "Die is nog altijd één bezoeker per patiënt per dag en dan maximaal een half uur. We merken dat dat veel lastiger begint te worden voor het bezoek. Die hebben echt het idee dat hier de maatregelen ook wat versoepeld zijn. Dan komen er bijvoorbeeld twee bezoekers per keer, of 's ochtends iemand en 's avonds iemand. We merken dat we toch wel veel vaker bezoek moeten aanspreken en dat is voor ons ook best wel vervelend, omdat we het onze patiënten wel echt gunnen dat ze meer bezoek krijgen. Maar dat mag gewoon nog niet."

Mirjam gaat verder: "We snappen het ook heel goed, dat er mensen even langs willen komen die zeggen: 'Ach, ik wil heel even naar m'n moeder, ik heb haar al zo lang niet gezien en ik ben hier nu toch al, mag ik niet eventjes naar binnen?'"

Hoe moeilijk dat ook is, Mirjam en haar collega's moeten dit soort verzoeken nu afwijzen. "Officieel moeten wij dan gewoon zeggen: 'dat mag niet', want als je het bij de een toestaat, dan zegt een andere patiënt dat hij of zij het ook wil. Dat zorgt hier op de afdeling nog best wel eens voor dilemma's. Je merkt wel dat mensen dus toch wat gemakkelijker worden."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl