Heerhugowaard Centraal


De blauw-witte busjes van de HugoHopper zullen binnenkort weer rijdend verschijnen. Ze stonden zo'n tweeënhalve maand geparkeerd bij Middenwaard, als gevolg van de coronamaatregelen. Het bestuur van de vervoersvereniging wil de dienstverlening weer langzaam opstarten en dat er vanaf donderdag 4 juni weer gereden wordt.

Het hangt nog even af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van de vrijwillige chauffeurs, maar omdat er met slechts twee bussen wordt begonnen zal dat waarschijnlijk geen probleem zijn. In eerste instantie wordt alleen het deur tot deur vervoer opgepakt. Lijndiensten, groepsvervoer en rolstoelvervoer moeten nog even wachten.

In de achtpersoonsbusjes worden maximaal twee passagiers per rit vervoerd. Dit om de anderhalve meter afstand tot elkaar en tot de chauffeur te kunnen garanderen. Wie begeleiding nodig heeft kan die meenemen, maar dan is de bus dus ook gelijk vol. Het bestuur vraagt de leden om zich te houden aan de bekende RIVM-normen, en alleen van de bus gebruik te maken als dat echt noodzakelijk is. Het gebruik van mondkapjes wordt overgelaten aan de mensen zelf, het is niet verplicht.

De chauffeur maakt na iedere rit de plek waar een passagier heeft gezeten secuur schoon: de stoel, gordel, hoofdsteun en contactpunten die mogelijk zijn aangeraakt. Als de dienst erop zit, wordt de hele bus gedesinfecteerd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl