Heerhugowaard Centraal


Inmiddels heeft het RIVM voor regio Alkmaar twee volle weken geen meldingen gegeven van ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus. Het aantal patiënten (voorheen) opgenomen bleef dinsdag 53 voor Alkmaar, 27 voor Heerhugowaard, 16 voor Langedijk en Bergen, en negen voor Heiloo. Deze keer waren er ook geen nieuwe meldingen van positieve coronatests, waardoor het totaal aantal op 540 blijft staan.

Nationaal steeg het aantal meldingen van positieve tests met 108 naar 44.249 en van patiënten (voorheen) in het ziekenhuis met 34 naar 11.613. Het totaal aantal (verdachte) covid-19 patiënten op IC's daalde tussen zaterdag en dinsdag van 338 naar voorlopig geschat 307, waarvan drie door overlijden.

Het dagelijks aantal mensen dat ziek wordt neemt volgens de diverse RIVM-cijfers sinds eind maart af. Er komen volgens het Nivel ook steeds minder vanwege klachten bij hun huisarts. Doordat het testprogramma flink is uitgebreid, daalde het aantal positieve tests van 29 naar slechts 5 procent. De laatste drie weken blijft het aantal geteste personen met klachten rond de 30.000.

Het aantal geregistreerde coronapatiënten dat overleed steeg met 21 naar 5.715. Inmiddels heeft het RIVM zicht op de situatie in verpleeghuizen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl