Heerhugowaard Centraal


Gouden Dagen Heerhugowaard heeft een poolbiljarttafel geschonken aan de bewoners van De Raatstede. "Nu kunnen we hier in De Raatstede poolbiljarten", glundert meneer Broekhuijsen, een van de bewoners. Zojuist heeft hij met welzijnsmedewerker Annet Bakker een poolbiljart in ontvangst mogen nemen van Gouden Dagen-voorzitter Frits Weel. Een kleiner formaat dan standaard, maar dat drukt de pret niet.

Trots houdt meneer Broekhuijsen de keuen vast. "Hier ben ik echt heel blij mee. Ik mis het wekelijkse loopje naar biljartcentrum Parelhof. Elke donderdagochtend ging ik met een groepje uit De Raatstede en uit de wijk daar biljarten. Heel gezellig. Sinds corona kan dat niet meer. Maar nu kunnen we hier poolbiljarten. Echt heel fijn."

Frits Weel is blij dat er weer een Gouden Dagen wens in vervulling is gegaan. Met grote dank aan Pieter Raat-medewerkster Ineke Botman - van Diepen die de tweedehands tafel ter beschikking stelde: "Ons kwam ter oren dat de verveling begon toe te slaan bij de mannen in De Raatstede. Daar wilden we natuurlijk graag iets aan doen. Sinds het coronavirus rondwaart, ligt de individuele wensvervulling zo goed als stil. Jammer voor ons en alle voorbereidingen, maar veel erger voor de aanvragers van de wensvervulling."

Weel benadrukt dat de stichting evengoed druk in de weer was: "De afgelopen weken hebben we veel bloemen rondgebracht, post verzorgd en organiseren we regelmatig buitenconcerten voor bewoners van woonzorgcentra en op plekken waar veel senioren wonen, zoals bij het Tamarixplantsoen en aan de Hortensialaan. Dat wordt heel goed ontvangen. En dit is natuurlijk een heel mooie wens om te verwezenlijken. Echt een moment om blij van te worden."

Meneer Broekhuijsen en welzijnsmedewerker Annet Bakker namen het poolbiljart direct in gebruik. "Nu de groepsisolatie van afdeling Meerzorg 3 is opgeheven, worden de strenge maatregelen iets versoepeld en mogen bewoners in heel kleine groepjes gebruikmaken van het restaurant. Het poolbiljart staat voorlopig beneden in het Atrium. Ik verwacht zomaar dat er heel goed gebruik van gemaakt gaat worden", aldus Bakker. "En natuurlijk, zorgen we ervoor dat de keuen en de ballen na gebruik grondig worden schoongemaakt. Daar zijn we extra scherp op!"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl