Heerhugowaard Centraal


Verzorgingshuis Agnes in Egmond aan Zee is plotseling getroffen door het COVID19-virus. Het Noordhollands Dagblad meldt vandaag dat zo’n twintig van de 67 bewoners en vijf medewerkers besmet blijken.

In Agnes wonen ouderen die intensieve en/of psychogeriatrische (dementie) zorg nodig hebben. De bron van de plotselinge verspreiding is nog niet duidelijk. Bijna eenderde is positief getest. Het wachten is nog op de uitslagen van de laatste testen.

Er zijn direct maatregelen getroffen. Enkele cliënten zonder corona zijn tijdelijk verhuisd naar een aparte unit. Andere bewoners blijven op hun eigen kamer. De bezoekersstop is meteen voor onbepaalde tijd verlengd, aldus woordvoerder Jantien Houweling van De Zorgcirkel. Wie mogelijke verschijnselen heeft gaat in quarantaine.

Personeel van verzorgingshuis Agnes werd al niet meer uitgewisseld met het Egmondse zorgcentrum Prins Hendrik vlakbij. Medewerkers verzorgen alle bewoners nu verplicht met persoonlijke beschermingsmiddelen.

Het risico op verdere verspreiding wil De Zorgcirkel zoveel mogelijk verkleinen. Daarom zijn de gezamenlijke huiskamers en de broodwinkel gesloten. Activiteiten zijn afgelast.

De Zorgcirkel beheert 27 locaties tussen Egmond en Volendam. Van de achtduizend cliënten liepen 69 een besmetting op. In april overleden hiervan 45 bewoners. Actuelere gegevens zijn niet beschikbaar. (foto: De Zorgcirkel)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl