Heerhugowaard Centraal


Afgelopen week is de opdracht verstrekt aan de firma Stormer Marine voor de bouw van een nieuw brandweervaartuig voor de Veiligheidsregio. De levertijd zal, zonder vertraging, ongeveer negen weken bedragen. Het vaartuig staat straks standaard paraat op een trailer bij de kazerne in Zuid-Scharwoude en kan zo worden ingezet in de hele regio.

Hans Wit, postcommandant: "We zijn heel blij met dit nieuwe vaartuig, als brandweer Langedijk kunnen we niet zonder, in dit waterrijke gebied. Juist om te kunnen manoeuvreren in het Duizend Eilanden Rijk en het Geestmerambacht hebben we jaren geleden al een boot aangeschaft. Die oude boot hebben we al zo lang, die is echt aan vervanging toe."

De keuze voor Stormer Marine is gemaakt na zorgvuldige afweging door een regionale werkgroep, met duikers en twee vrijwilligers die ook ervaring hebben met de boot van de post Akersloot. Wit: "De nieuwe boot geeft onze schippers en duikers veel meer bewegingsvrijheid. Aan stuurboordzijde zit een zijdeur om ze te water te laten en via die deur kunnen ook eventuele slachtoffers horizontaal aan boord gebracht worden."

"Onze vrijwilligers zijn heel enthousiast over het nieuwe brandweervaartuig", vervolgt Wit. "We hebben al negen schippers, maar er melden zich steeds meer mensen om de opleiding te doen. Het gaat dan om een vaarbewijs, een marifooncertificaat en een vaartraining door een extern bedrijf."

Wit hoopt dat het nieuwe brandweervaartuig eind juli haar 'maiden voyage' kan maken. "Of het een feestelijke inwijding wordt moeten we even afwachten. Daar valt vanwege corona nog even niets over te zeggen."

Kees Jong, Hoofdofficier van Dienst voor Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, plaatste een tekening van de nieuwe boot op Twitter. (beeld: Twitter @KeesJong1980)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl