Heerhugowaard Centraal


Onlangs verzocht AZ de gemeente om een lening of een garantie van 10 miljoen euro voor het nieuwe dak van het stadion. Het college van B&W heeft besloten dit verzoek aan de gemeenteraad voor te leggen. Dit omdat zij veel waarde hecht aan het maatschappelijk belang van voetbalclub AZ in de gemeente en de regio. Daarnaast onderkent de gemeente de bijzondere situatie waarin de eredivisieclub is terecht gekomen. Vorige week maakte AZ bekend dat het een akkoord heeft bereikt met de aannemer.

“AZ doet het sportief geweldig, heeft een uitstekende jeugdopleiding en een positieve uitstraling tot ver over onze landsgrenzen. Met het instorten van het dak en de coronacrisis krijgt de club nu twee stevige tegenvallers te verwerken. Als wij kunnen bijdragen aan een mooi en veilig stadion voor de vele voetballiefhebbers en daarmee ook aan de toekomst van AZ, dan vind ik dat we daar voor moeten gaan", aldus projectwethouder Pieter Dijkman.

"Geweldig dat de gemeente ons in deze turbulente tijd op deze manier wil ondersteunen", reageert AZ's Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. "Door de bouw van het nieuwe dak zetten we als club een grote stap vooruit. We kunnen onze fans en zakelijke relaties straks weer een veilig, modern en comfortabel onderkomen bieden. De uitstraling van ons nieuwe stadion past bij een mooie stad als Alkmaar".

Het voorstel van het college komt eerst aan de orde in de commissie Bestuur en Middelen van 18 juni. Vervolgens wordt het voorstel in de raadsvergadering van 25 juni behandeld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl