Heerhugowaard Centraal


Dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders het Alkmaarse tracé van de zogenoemde 'doorfietsroute' tussen Heerhugowaard en Heiloo vastgesteld. De route zit gevoegd bij een provinciale intentieovereenkomst die B&W willen aangaan. Een en anders is klaargemaakt zodat de gemeenteraad erover kan beslissen.

Op het fietskaartje in het raadsvoorstel loopt het Alkmaarse deel van de doorfietsroute vanaf het Heilooërbos langs de Zanderssloot naar de Wilhelminalaan en gaat vervolgens via de stadssingel over de Koedijkerstraat en de Zeswielen, waarna deze zich splitst. De ene tak gaat via de Hertogh Aalbrechtweg door Sint Pancras naar het Achtergeestpad en loopt dan tot aan de spoorbrug tot Heerhugowaard. De andere tak volgt het fietspad langs de Nollenweg (N508) en de N242 tot de fietstunnel richting het Park van Luna. Op het kaartje staan ook aanvullende fietsroutes voor het netwerk.

Volgens wethouder Marcel van Zon zet de gemeente met de intentieovereenkomst en vaststelling een belangrijke stap in het realiseren van de doelstellingen uit het programma Alkmaar Fietst. "Meer mensen op de fiets, meer ruimte en betere voorzieningen voor fietsers’. Hoe mooi is het dat we straks comfortabel kunnen doorfietsen door de hele regio met minder belemmeringen zoals verkeerslichten en oversteekplaatsen!’"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl